кадър Three Seas Initiative Business Forum – Presidential PanelХаванският синдром включва симптоми,

...
кадър Three Seas Initiative Business Forum – Presidential PanelХаванският синдром включва симптоми,
Коментари Харесай

ББС: Дипломати на САЩ във Виена са получили мистериозно мозъчно заболяване, причинявано от насочено микровълново облъчване

кадър Three Seas Initiative Business Forum – Presidential Panel

Хаванският синдром включва симптоми, включващи световъртеж, загуба на равновесие, загуба на слух, безпокойствие, както и нещо, което те разказват като „ когнитивна мъгла “.

Съединени американски щати стартира следствие на поредност здравни аномалии в австрийската столица Виена измежду американски дипломати и различен административен личен състав, пишат от Би Би Си, цитира " Сега ".

Откакто президентът Джо Байдън встъпи в служба през януари, повече от 20 чиновници са съобщили за признаци, сходни на тези, които се следят при Хаванския синдром – мистериозно мозъчно заболяване. Синдромът към този момент остава научно непонятен, само че американски учени считат, че най-вероятно е породен от ориентирано микровълново облъчване.

За първи път е открит в Куба през 2016-17г. Тогава американски и канадски дипломати в Хавана се оплакват от признаци, включващи световъртеж, загуба на равновесие, загуба на слух, безпокойствие, както и нещо, което те разказват като „ когнитивна мъгла “. Американско академично изследване от 2019 година открива, че при потърпевшите се следят мозъчни аномалии, само че Куба отхвърли заключенията на отчета.

За първи път за случаите от Виена заяви американското списание „ Ню Йоркър ” в петък, а по-късно информацията беше доказана от Държавния департамент на Съединени американски щати, който съобщи, че организира „ интензивно следствие “.

Ройтерс цитира изказване на австрийското външно министерство, в което се споделя, че „ се работи с управляващите на Съединени американски щати за взаимно откриване на случая “.

Виена от дълго време е център за дипломатическа активност и носи репутацията на гореща точка за шпионска активност, това важи изключително в интервала на Студената война. Същевременно страни като Съединени американски щати имат огромно дипломатическо наличие там. Понастоящем градът е хазаин на задочни договаряния сред Иран и Съединени американски щати за опити за възобновяване на нуклеарното съглашение за Иран от 2015 година

Случаи на мистериозното заболяване са регистрирани и на други места по света, само че американските управляващи настояват, че броят им във Виена е много по-голям.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР